What’s in a name

Vanwaar de naam Ateljee 5 komt?
Da’s heel eenvoudig. Steins atelier is zijn koninkrijk, de plek waar hij zijn ambachtelijk roomijs tevoorschijn tovert, zijn mysterieuze proeftuin waar hij zijn recept op punt heeft gebracht en waar hij experimenteert met smaken en creativiteit. Ons huisnummer? Da’s de 5. Geef toe, soms moet je het ook niet al te ver zoeken ;-)

Stein Berten

DE NAAM IS GEVALLEN.
De naam is al gevallen. Stein Berten is de man achter Ateljee 5. Als professioneel opgeleid patissier maakte hij van de nood een deugd: door een bloemallergie moest hij zijn passie voor voeding en zijn liefde voor het vak in een nieuwe droom kwijt. Die droom werd ijssalon Ateljee 5. Nadat hij cursussen volgde in Italië en zichzelf continu bleef bijscholen, tovert hij als een echte Einstein – of moeten we zeggen Eisstein – de lekkerste, ambachtelijke ijscreaties uit zijn hoed. Altijd op maat van de klant. Zit je met een zot ijsidee? Stein gaat de uitdaging aan!

It’s a family affair

Ateljee 5 als een eenmanszaak voorstellen, zou de rest van het team oneer aandoen. Want Ateljee 5 is intussen een (h)echt familiebedrijfje geworden waar ook vrouw en kinderen de handen uit de mouwen steken. In het hoogseizoen kunnen ze bovendien rekenen op een trouwe equipe van jobstudenten, die dezelfde spirit en passie delen.

Puur, ambachtelijk en huisgemaakt

Het geheim van kwalitatief, artisanaal roomijs? Pure producten die nooit in de fabriek geweest zijn. De melk die Stein voor zijn home-made roomijs gebruikt, komt van de koeien in de weiden rond ons ijssalon. Die koeien worden met liefde verzorgd en grazen het gezegende gras rond de Sint-Sixtusabdij. Een gelukkige koe geeft lekkere melk, en lekkere melk zorgt voor lekker roomijs. En dat verschil proef je bij elke schep! Ook het verse fruit dat gebruikt wordt voor de fruitsmaken, komt van een plaatselijke boer.

Eenvoudige gelukjes op een hoorntje

Schep een bolletje ijs op een krokant hoorntje, geef het aan een kind en zie welk wonder zich telkens weer voordoet: een glimlach van oor tot oor. Puur genot en puur geluk op een hoorntje. Ook voor volwassenen is ambachtelijk bereid ijs een ware traktatie. Een heerlijke ijscoupe, da’s instant vakantiegevoel!

Ateljee 5 in een notendop

Bij Ateljee 5 vind je geluk op een hoorntje, in een coupe of in een ijsbeker die je thuis kan opeten. Met de zekerheid van een puur en ambachtelijk bereid product dat gemaakt werd met passie en kennis van zaken. Ateljee 5 brengt je ook het water in de mond om de rest van onze streek te gaan verkennen: van de leukste plekjes tot de lekkerste streekproducten. In onze eigen oase van rust kan je helemaal zen worden en genieten met al je zintuigen. Je eet hier niet zomaar een ijsje, hier worden herinneringen van eenvoudig geluk geboren. Wil je iemand echt verrassen met een op maat gemaakte ijscreatie? Ateljee 5 maakt je stoutste ijsdromen waar.

Geluksbrenger

Een ijsje eten, dat is instant geluk. Op een hoorntje of in een coupe. Bij je thuis of in ons ijssalon. Of je nu 5, 15 of 75 bent. Met een ijsje in de hand, waan je je zo met vakantie. Een bolletje (of twee of drie) puur geluk, gemaakt op basis van pure, natuurlijke en authentieke ingrediënten.

Ambassadeur

Ateljee 5 ligt pal in de Westhoek, de streek van het goede leven, naast de gezegende weiden van de Sint-Sixtusabdij. En dat dragen we graag uit. We maken niet alleen een zuiver streekproduct, we promoten ook de ambachtelijke streekproducten van onze – al dan niet nabije – buren. En we zijn jouw rustpunt tijdens je smaakvolle ontdekkingstocht te voet of met de fiets door onze lekkere streek.

Einstein/Eisstein

Als een mysterieus ijsgenie sloot Ateljee 5-oprichter Stein zich op in zijn atelier om zijn ambachtelijke ijsrecept op punt te stellen. Met studiewerk en bijscholingen. Met liters pure hoevemelk, kilo’s verse vruchten, tonnen liefde voor het vak en een snuifje mysterie. Het is ook in zijn atelier dat Stein nieuwe smaken en de meest originele ijscreaties en -taarten uit zijn hoed tovert. Nooit bandwerk, altijd uniek, net zoals de klanten die ernaar vragen.

The Ice-Team

Ateljee 5 is ook en vooral een hecht team, waar iedereen op elkaar kan rekenen en waar iedereen met dezelfde vurige passie werkt voor ons mooie eindproduct. Van familie tot jobstudenten… allemaal hebben we dezelfde spirit en willen we onze klanten een unieke beleving bezorgen. Bij hen thuis of in ons ijssalon. We love it when a (n)ice plan comes together!

Contact
Up to date
Blijf op de hoogte, schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons